Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с въздушната система в купето! Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с въздушната система в купето! Алфа 156

Здравейте,

Трябва ми помощ! Спря да ми работи системата за въздух в купето, но когато съм на място и я оставя на контакт за около 10минути вентилаторът започва да работи, на запалена кола колкото и да стоя не ми тръгва да "духа". Постоянно се чува, предполагам, някакво степмоторче, мисля, че е за клапите на въздуховодите и мисля, че не може да ги позиционира на позицията която съм му задал. Панела за управление ми работи (след като се позиционира някъде клапата на въздуховода). Някакви идеи от какво може да е или правилно и съм се ориентирал къде е проблема!

Благодаря ви предварително за помоща!

Много идеи и всички започват с разглабяне
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Това е ясно! Вече разглабях два пъти и стигнах до проверка на двете релета, които са над жабката. Проверих ги не са залепнали. Предпазителите са ок, панела с уредите и той е добре, поне по това което мерих....затова съм до степ моторчето за клапите, но не знам нищо за него?!?!? ИНФО! Съвет! Всичко приемам!

Comment

Първоначално публикувано от phobos Покажи съобщение
        Това е ясно! Вече разглабях два пъти и стигнах до проверка на двете релета, които са над жабката. Проверих ги не са залепнали. Предпазителите са ок, панела с уредите и той е добре, поне по това което мерих....затова съм до степ моторчето за клапите, но не знам нищо за него?!?!? ИНФО! Съвет! Всичко приемам!
        Моторите са общо 3,но единия не ти играе тук.Свалш жабката и ще ги видиш,сваляш ги един по един и ги тестваш свалени дали се движат,обикновенно им се чупят зъбните колелца вътре и не си заслужава ремонт.
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Моторите са общо 3,но единия не ти играе тук.Свалш жабката и ще ги видиш,сваляш ги един по един и ги тестваш свалени дали се движат,обикновенно им се чупят зъбните колелца вътре и не си заслужава ремонт.
          Релетата над жабката са за друго, поне при мен. Моторите свалени могат да работят, но на място - не. Такъв беше случаят със Мишо (136)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Аз до колкото разбирам става въпрос за вентилатора,а не за моторчетата за управление.
            CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
            Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
              Аз до колкото разбирам става въпрос за вентилатора,а не за моторчетата за управление.
              И аз така разбрах, ама започнаха да пишат за моторчета и за да не се вкарат в приключение с тях им хвърлих инфо. А и централата като не позиционира клапата може да не пусне вентилатора
              Last edited by tonov; d.m.y г., 11:54.
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Със сигурност не може да ми позиционира клапата, постоянно се чува странен звук все едно се опитва да я намести, но се чува от централната част на купето, нейде навътре зад централната конзола. Та как мислите, да търся проблема в моторчетата или да свалям всичко и да търся от къде се чуват звуците ???

Comment

Със сигурност не може да ми позиционира клапата, постоянно се чува странен звук все едно се опитва да я намести, но се чува от централната част на купето, нейде навътре зад централната конзола. Та как мислите, да търся проблема в моторчетата или да свалям всичко и да търся от къде се чуват звуците ???
                  Да разглабяш, да гледаш, да слушаш. Щот разглобено всичко може да изглежда наред
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Да си свалял ЦД/касетофон преди да почне да ти прави проблемите?
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

ДА?!?!??! Сменях го! Усещам....верен отговор!

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Да си свалял ЦД/касетофон преди да почне да ти прави проблемите?
                        Браво Тони.
                        М/у другото я метни една снимка на таблото ти как си го направил та да позавидят колегите
                        Не се крий
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

ДА?!?!??! Сменях го! Усещам....верен отговор!
                          Хее, ето го ключа от палатката. Извади го пак и пренареди кабелите зад него. При монтажа ако натиснеш пластмасата отзад, блокира едната от клапите и парното почва да прави глупости.

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          Браво Тони.
                          М/у другото я метни една снимка на таблото ти как си го направил та да позавидят колегите
                          Не се крий

Ето и още:
                          http://clubalfaromeo.com/forum/album.php?albumid=1101
                          Last edited by tonov; d.m.y г., 14:57.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Отивам да го правя!!! Много благодаря! Верно ти завиждам за таблото, благородно!

Comment

Отивам да го правя!!! Много благодаря! Верно ти завиждам за таблото, благородно!
                              И после да кажеш какво е станало

Ако някой иска табло от фейс без джаджите по него да се обади. Бях го приготвил за Тони, ама ...
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X